Gelu Voican Voiculescu, despre desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române: Nu înţelegem motivaţia demersului guvernamental

Directorul Institutului Revoluţiei Române, Gelu Voican Voiculescu, susţine că decizia Guvernului Orban de a desfiinţa instituţia este ”arbitrară” şi ”abuzivă” şi vor fi făcute toate demersurile legale pentru ca aceasta să nu fie pusă în practică. ”

A.N.C, luni 30 decembrie 2019 , 21:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Nu înţelegem motivaţia demersului guvernamental”, a transmis Voican Voiculescu.

”Am luat cunoştinţă cu surprindere de hotărârea luată astăzi de Guvernul Orban, cu privire la desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989. De asemenea, nu înţelegem motivaţia demersului guvernamental. Acest gest vine în continuarea unor acţiuni prin care adevăraţii revoluţionari au fost nesocotiţi, dovadă că la şedinţa solemnă din 16 decembrie 2019, consacrată împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia Română, domnul Petre Roman nu a fost lăsat să-şi rostească discursul, deşi este unul din cei mai cunoscuţi revoluţionari”, a transmis, luni seară, Gelu Voican Voiculescu.

Citeste si: Remus Borza, numit consilier onorific al premierului Ludovic Orban

Citeste si: VIDEO | Grig, românul ucis în vacanţa de sărbători, plâns de italieni! Ce mesaj au pentru el

Citeste si: VIDEO | Record nedorit pe aeroportul Otopeni: 1600 de curse aeriene au înregistrat întârzieri

Acesta a precizat că se vor face demersuri pentru ca deciia Guvernului să nu fie pusă în practică. 

”Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 va întreprinde demersurile legale pentru a împiedica punerea în aplicare a acestei măsuri pe cât de arbitrară, pe atât de abuzivă”, a mai transmis Voican Voiculescu.

Ordonanţa de Urgenţă privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române, inclusă pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de luni, a fost adoptată.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si