Chiar daca o persoana alege sa sara peste una din mese, de cele mai multe ori va recupera numarul de calorii la urmatoarea masa, spun medicii.

„Urmatoarea data cand omul mananca, si in mod normal mananca mai mult decat ar manca in mod obisnuit, pentru ca apare senzatia de foame si instinctiv ne hranim cu alimente in cantitate mai mare si in concentratie energetica mai mare”, spune serban Damian, nutritionist sportiv.

in plus, atunci cand o persoana se infometeaza in mod repetat se modifica si metabolismul.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

„in momentul in care sarim peste o masa corpul se adapteaza. Corpul isi incetineste metabolismul, pentru ca nu stie cand va mai primi, ce va mai primi de mancare si atunci el se adapteaza. Trebuie sa supravietuiasca cu ce primeste si se seteaza pe asimilare si atunci tot ce primesc la urmatoarea masa mare va intra in depozite si atunci in loc sa slabim, ne frustram, stam nemancati si nici nu avem rezultatele dorite”, spune Catrinel Macovei, medic primar diabet nutritie si boli metabolice.

Corect, spun medicii, este ca numarul de calorii dintr-o zi sa fie impartit in mai multe mese.

„in momentul in care noi mancam este un proces fiziologic de crestere a glicemiei in sange. Aceasta crestere a glicemiei in sange antreneaza secretia insulinei, care insulina este un hormon de crestere si acesta este cunoscut ca fiind un factor care ingrasa. Consumand aceeasi cantitate de alimente impartita in mai multe mese pe zi, efectul asta de glicemie post prandiala, dupa masa, va fi mai mic”, spune Simona Carniciu, medic diabet nutritie si boli metabolice.

De aceea, medicii recomanda ca intr-o cura de slabire sa existe 3 mese principale si 2 gustari.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si