Anunțul morții jurnalistului Iustin Liuba a fost făcut de Casa Regală, pentru că acesta era un apropiat al familiei.

Iată anunțul Casei Regale despre moartea jurnalistului Iustin Liuba, care ar fi împlinit în iunie 96 de ani.

Citeste si: Alexandru Rafila, reacție în cazul lui ÎPS Pimen, aflat în stare gravă din cauza virusului: „Ne arată o evoluție necontrolată a bolii”

”Majestatea Sa Custodele Coroanei a aflat cu mare tristețe vestea trecerii la Domnul a jurnalistului român Iustin Liuba. Personalitate marcantă a postului de radio “Europa Liberă”, pe care l-a condus o vreme, Iustin Liuba a fost un asiduu susținător al Coroanei Române, pe care a servit-o neîncetat, mai ales după plecarea sa în exil, în anul 1952.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Justin Liuba a fost o figură proeminentă a exilului românesc, un eminent și influent promotor al democrației și libertății românilor, un avocat al cauzei anticomuniste în spațiul occidental.

Citeste si: Un celebru jurnalist a fost depistat cu coronavirus. „Sunt, într-adevăr, foarte norocos”

La New York, în luna aprilie 2013, în numele Regelui Mihai I, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a învestit pe Iustin Liuba cu Medalia Regală pentru Loialitate.

Citeste si: O familie din Timis sta cu cadavrul bunicii in casa. Nu o poate ingropa pana nu e gata testul pentru coronavirus

Majestatea Sa a transmis condoleanțe fiicei lui Iustin Liuba, dna Arabella Justine Liuba. În luna iunie, jurnalistul ar fi împlinit 96 de ani. Decesul său a intervenit la 11 zile după infectarea cu noul coronavirus”, se arată în mesajul Familiei regale.

Cine a fost jurnalistul Iustin Liuba, mort de coronavirus la 95 de ani

Publicația în limba română, ”New York Magazin” i-a făcut un articol omagial jurnalistului, la împlinirea vărstei de 95 de ani. Iustin Liuba a fost redactor șef la Europa Liberă, biroul din New York.

Citeste si: Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație: „Eu nu stau cu nimeni niciodată doar de dragul de a sta într-o relație.”- kfetele.ro

Citeste si: "Ținutele pe care le-am creat la concertele mele sunt unicate". Loredana Groza, despre cele mai iconice ținute ale sale. Ce face cu hainele pe care nu le mai poartă- radioimpuls.ro

Iustin Liuba a ajuns în Statele Unite în 1952, venit din Germania, unde studiase cu o bursă la Universitatea din Heidelberg. El a plecat peste ocean ca răspuns la apelul prin care generalul Nicolae Rădescu (ultimul prim-ministru al unui Guvern Român necomunist)  le-a cerut românilor din exil să se unească pentru putea continua lupta contra regimului totalitar, exact cum a procedat și generalul Charles De Gaulle în Franța. Justin Liuba a fost angajat la Europa Liberă, unde a fost chemat de Noel Bernard, în anul 1956, la scurt timp după ce Revoluția Maghiară a fost înăbușită în sânge de tancurile sovietice. Sub pseudonimul Dan Vâlceanu el a transmis, vreme de trei decenii, știri, reportaje și interviuri cu mari personalități istorice. În paralel, el a fost și Președintele  Fundației „Iuliu Maniu“, o organizație româno-americană fondată în 1951 la New York de un grup de național-țărăniști în exil, care i-au sprijinit pe refugiații politic, pentru a se adapta mai ușor la condițiile din

SUA, se arată în articolul publicației New York magazin, despre cariera jurnalistului mort de coronavirus. 

foto: Familia Regală


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si