Lăsatul secului pentru Postul Crăciunului 2022. Iată ce este interzis să faci în această zi

Ce nu este bine să faci în această zi?

În Post, credincioșii nu au voie să consume: carne, brânză, ouă. Luni, miercuri și vineri, creștinii consumă mâncare fără ulei și fără vin.

Creștinii pot consuma ulei și vin, doar dacă în zilele de miercuri și vineri, Biserica Ortodoxă prăznuiește vreun mare sfânt, care să fie însemnat în calendar cu cruce neagră.

Se face dezlegare și la pește, dacă este hramul bisericii sau vreo sărbătoare importantă trecută în calendar cu cruce roșie.

În perioada postului nu se vor organiza nici nunți, nici botezuri.

Citește și: Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului 2022: Tradiții și obiceiuri

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Este interzis să împrumuți pe cineva cu ceva! Tradiția este în general specifică zonelor de munte. Nu este bine să dai obiecte de împrumut în Post deoarece se spune că lupii vor da târcoale case tale. 

Cel care va împrumuta pe cineva cu bani, nu va avea parte de ei de sărbători.

De asemenea, nu este bine să mănânci carne de porc.

Nu consuma carne de porc de Lăsata Secului. Este bine să consumi ouă de puică și ciorbă de pește în această zi importantă.

Rugăciunea Iertării Lăsatului Secului pentru Postul Mare

"Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeule Preamilostiv, Răscumpărător al celor păcătoşi, pentru mântuirea neamului omenesc ai lăsat Cerurile şi Te-ai sălăşluit în valea aceasta mult păcătoasă a plângerii şi ai primit pe Dumnezeieştii Tăi umeri neputinţele noastre şi ai purtat durerile noastre!

Sfinte Pătimitorule, ai fost rănit şi chinuit pentru păcatele şi fărădelegile noastre şi de aceea noi înălţăm către Tine, Iubitorule de oameni, rugăciuni smerite. Primeşte-le, Preabunule Doamne şi Te pogoară către neputinţele noastre şi păcatele noastre nu le pomeni! Iartă-ne Doamne Iisuse Hristoase!

Citeste si: Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia la fiul său: „Mamă, adu-mi ceva de mâncare că nu mai pot de foame și n-am timp să mă mai duc să mănânc.”- kfetele.ro

Citeste si: Crima din Sibiu! Tânărul de 24 de ani şi-a recunoscut fapta. Motivul pentru care şi-a ucis iubita cu sânge rece. Victima i-ar fi salvat în trecut viața agresorului- radioimpuls.ro

Cel care prin Sângele Tău ai înnoit firea noastră cea căzută, înnoieşte-ne, Mântuitorul nostru şi pe noi, cei care ne aflăm întru stricăciunea păcatelor şi mângâie inimile noastre cu bucuria desăvârşitei Tale iertări! Iartă-ne, Doamne Iisuse Hristoase!

Cu tânguire şi lacrimi de pocăinţă fără de măsură, cădem la picioarele milostivirii Tale Dumnezeieşti. Iartă-ne Doamne Iisuse Hristoase! Curăţeşte-ne, Dumnezeul nostru, cu Harul Tău cel Dumnezeiesc, pe noi toţi, de toate nedreptăţile şi fărădelegile vieţii noastre, ca întru sfinţenia iubirii Tale de oameni, să-Ţi mulţumim pentru toate milele Tale, să lăudăm Preasfânt Numele Tău, dimpreună cu al Tatălui şi al Preabunului şi de Viaţă Făcătorului Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor! Amin!"

Citește și: Mesaje de Sfântul Andrei 2022. Urări originale pentru sărbătoriții zilei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si