Roşii la borcan: Reţetă simplă şi delicioasă

Roşii la borcan: Reţeta simplă şi delicioasă. Vă prezentăm o rețetă de roșii la borcan în suc propriu, ideale pentru prepararea felurilor principale! Iată secretul celor mai gustoase roșii la borcan!

Author: Alina Raducu vineri 13 mai 2022 , 12:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Roşii la borcan: Reţetă simplă şi delicioasă. Rețeta de roșii la borcan este una foarte gustoasă și rapidă.

Aceste roșii conservate pot fi folosite la orice alte preparate din bucătărie.

Roşii la borcan: Reţetă simplă şi delicioasă. Pentru această rețetă se pot conserva roșii de orice culoare, de orice soi și de orice mărime. În timpul sterilizării, borcanele se vor umple aproape complet cu sucul de la roșii, iar secretul este că aceste conserve pot fi păstrate atât în locuri reci, cât și la temperatura camerei.

Roșiile în suc propriu sunt delicioase. Acestea se pot folosi în calitate de garnitură, ca să prepari feluri principale și secundare de mâncare, iar sucul va da mâncării un gust extrem de bun. Vezi cum se prepară!

Roşii la borcan: Reţetă simplă şi delicioasă- Ingrediente

Pentru un borcan de 1 litru:

-800-850 g de roșii;

-o linguriță rasă de sare (7-8 g);

-o lingură rasă de zahăr (15 g);

-½ foaie de dafin;

-o boabă de ienibahar;

Citeste si: Radu i-a adresat replici dure unei concurente în ,,Casa iubirii'': ,,Ce dai primești!''. Aceasta a părăsit în lacrimi camera roșie- kanald.ro

Citeste si: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

-4-5 boabe de piper negru.

Pentru un borcan de 1.5 litri:

-1.2-1.3 kg de roșii;

-o linguriță cu vârf mic de sare (12 g);

-o lingură cu vârf mic de zahăr (20-22 g);

-½ foaie de dafin;

-2 boabe de ienibahar;

-6-7 boabe de piper negru.

Citeste si: „Astăzi s-a declanșat o avalanșă!” Oana Roman, prima reacție după ce Marius Elisei și-a refăcut viața sentimentală- kfetele.ro

Citeste si: ”Până nu au văzut banii în cont nu m-au operat” Ce sumă colosală a plătit Valentin Sanfira la spitalul din Italia, după accident- radioimpuls.ro

Citeste si: Cea mai gustoasă rețetă de gogoșari murați

Roşii la borcan: Reţetă simplă şi delicioasă- Mod de preparare

Începeți prin a spăla foarte bine roșiile, se îndepărtează cotoarele și se crestează coaja. Apoi, se pun într-un vas termorezistent. Se acoperă cu apă clocotită și se lasă să se opărească pe parcursul a două-trei minute. Apoi, se scurge apa din vas și se înlocuiește cu apă foarte rece. Din cauza diferenței de temperatură, veți vedea cum coaja roșiilor o să se dezlipească de pulpa lor.

După care, se scot roșiile din apă, se decojesc și se pun în borcane curate, așezate foarte compact. Dacă roșiile sunt mici, ele se pun ca atare, iar dacă ele sunt mari, acestea se pot tăia în bucăți. După această operațiune, se adaugă și foile de dafin, boabele de piper negru și ienibahar, sarea și zahărul în borcane.

Citeste si: Conopidă murată: Cea mai delicioasă reţetă

Borcanele s acoperă cu capace sterilizate și se pun într-o cratiță înaltă, cu fundul tapetat cu o cârpă curată. Se toarnă apă la temperatura camerei în cratiță, atât încât să acopere trei pătrimi din înălțimea borcanelor cu ea. Se sterilizează viitoarele conserve pe foc puțin mai mic decât cel moderat: borcanele de un litru- 25-30 de minute din momentul clocotirii apei, cele de 1,5 litri, 30-35 de minute de când apa dă în clocot, iar cele de 2 litri: 35-40 de minute din momentul clocotirii apei.

Citeste si: Câtă sare se pune la murături? Reţetă completă

Urmează să scoateți borcanele din apă și să le închideți ermetic. Veți observa că borcanele s-au umplut aproape total cu lichid, însă asta depinde și de cât de suculente sunt roșiile. De aceea este important să le așezi cât mai compact în borcane, pentru a nu rămâne multe spații goale. Apoi, se întorc borcanele cu capacele în jos și se învelesc cu o pătură călduroasă, până ce acestea se răcesc complet. În cele din urmă, borcanele se depozitează la locul de păstrare.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si