Multe persoane se întreabă dacă se spală rufe azi, 8 mai 2024, în Miercurea Luminată. Iată răspunsul pe care toți creștin-ortodocșii ar trebuie să îl respecte!

Se spală rufe azi, 8 mai 2024, în Miercurea Luminată?

După Paște a început așa-numita Săptămâna Luminată. În aceste zile nu este bine să spălăm rufe.

Așadar, tradiția ne spune că în Miercurea Luminată, care în 2024 are loc pe data de 8 mai, nu este bine să spălăm rufe.

Miercurea din Săptămâna Luminată se mai numește și Miercurea Albă

În această zi este sărbătorit în calendarul ortodox Sfântul Apostol si Evanghelist loan. Este vorba de o sărbătoare cu cruce neagră.

În Miercurea Luminată, bărbaţii pot începe muncile agricole. Femeilor le este interzis să facă acest lucru. Se spune că femeile care aleg să desfăşoare activităţi în grădină, peste noapte le vor fi distruse toate plantele, conform adevarul.ro

De asemenea, în această zi, nu se coase.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Deși miercurea este zi de post, în Săptămâna Luminată, în această zi este dezlegare la dulce

Vineri, 10 mai 2024, Biserica celebrează o mare sărbătoare importantă, cu cruce roșie în calendarul ortodox: Izvorul Tămăduirii.

femeie care spala rufe

Află dacă se spală rufe azi, 8 mai 2024, în miercurea după Paște, numită și Miercurea Albă din Săptămâna Luminată

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Sărbătoare mare în calendarul ortodox pe 8 mai 2024, imediat după Sfintele Paști

Rugăciune pentru Săptămâna Luminată

„Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deşert nu mi-l da mie.

Iar duhul curăţiei, al gândului smerit, al răbdării şi al dragostei dăruieşte-mi-l mie, sluga Ta. Aşa, Doamne Împărate, dăruieşte-mi ca să-mi văd greşelile mele şi să nu osândesc pe fratele meu. Că binecuvântat eşti Tu în vecii vecilor. Amin.

Cel ce a înviat din morți, Hristos Adevăratul Dumnezeul nostru, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale și ale Preacuvioșilor și de Dumnezeu purtătorilor părinților noștri și ale tuturor sfinților, să ne miluiască și să ne mântuiască pe noi, ca un bun și de oameni iubitor.

Bine ești cuvântat, Stăpâne Atotțiitorule! Care ai luminat ziua cu lumina de soare și noaptea ai strălucit-o cu raze de foc. Care ne-ai învrednicit a trece lungimea zilei și a ne apropia de începuturile nopții. Ascultă rugăciunea no astră și a tot poporului Tău. Și ne iartă tuturor păcatele noastre cele de voie și cele fără de voie.

Citeste si: Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia la fiul său: „Mamă, adu-mi ceva de mâncare că nu mai pot de foame și n-am timp să mă mai duc să mănânc.”- kfetele.ro

Citeste si: Crima din Sibiu! Tânărul de 24 de ani şi-a recunoscut fapta. Motivul pentru care şi-a ucis iubita cu sânge rece. Victima i-ar fi salvat în trecut viața agresorului- radioimpuls.ro

Primește rugăciunile noastre cele de seară și trimite mulțimea milei Tale și a indurărilor Tale peste moștenirea Ta.

Ocroteste-ne cu sfinții Tăi îngeri. Înarmează-ne cu armele dreptății Tale.

Îngrădește-ne cu adevărul Tău. Păzește-ne cu puterea ta. Mântuiește-ne de toată primejdia, de tot vicleșugul celui potrivnic. Și ne dăruiește în această seară cu noaptea ce vine și toate zilele vieții noastre desăvârșit, cu pace, fără de păcate, fără sminteală și fără nălucire. Pentru rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și ale tuturor sfinților, care Ți-au plăcut din veac. Amin.”

Citește și: Pe ce dată pică în 2025 Paștele și Floriile?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si