Scanările creierului au arătat că Botoxul injectat în frunte a modificat chimia cerebrală, influențând modul în care femeile analizate au interpretat emoțiile altor oameni, se arată într-un nou studiu publicat în revista Nature.

Citește și: Cine este „Miss Tortură”, femeia considerată o regină a frumuseții. A fost arestată pentru traficul a cel puțin 15 femei

Tot mai mulți oameni din întreaga lume apelează la soluții pe bază de Botox pentru procedurile de chirurgie plastică.

Citește și: Chirurgul ”Pios” a revenit la muncă

Totuși, neurologii au scos în evidență cum paralizia temporară a mușchilor faciali care rezultă din tratament afectează capacitatea unei persoane de a interpreta emoțiile.

Ce este Botox și la ce se folosește

Botoxul este o substanță injectabilă care reduce sau elimină temporar liniile fine și ridurile faciale și este folosită în mod popular pentru a reduce aspectul liniilor de încruntare, a cutelor frunții sau a cearcănelor.

Injecțiile cu Botox au crescut cu 459% din 2000, devenind cea mai comună procedură cosmetică minim invazivă.

Citește și: Trei morți, 8 orbi și 4 au globii oculari extirpați după ce au folosit picături pentru ochi contaminate cu o superbacterie rară

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Potrivit Societății Americane de Chirurgii Plastici, în Statele Unite s-au înregistrat doar în ultimul an peste 4,4 milioane de proceduri cu toxină botulină de tip A, care includ Botox și produse similare.

Concluziile surprinzătoare ale studiului neurologic

Cercetătorii de la Universitatea din California Irvine și AbbVie, o companie de biotehnologie care produce Botox, au efectuat scanări imagistice prin rezonanță magnetică funcțională pe 10 femei cu vârste cuprinse între 33 și 40 de ani.

Citește și: VIDEO- O femeie din Craiova s-a ales cu o arsură la umăr după o examinare RMN

Scanările creierului au fost efectuate atât înainte ca femeile să primească injecții cu Botox în frunte, cât și la două-trei săptămâni după, pentru a compara reacțiile creierului la imaginile emoționale.

În timpul celor două scanări, femeilor li s-au arătat fotografii cu fețe fericite, supărate și neutre și au fost rugate să interpreteze emoția exprimată, scrie NY Post.

Cercetătorii au descoperit că, după ce au primit Botox, activitatea creierului femeilor a fost modificată în zona denumită amigdala  (o parte a creierului implicată în trăirea emoțiilor) atunci când se uitau la fețe supărate și fericite. 

De asemenea, au apărut modificări și în girusul fusiform (o structură cheie pentru calcule specializate ale vederii la nivel înalt, cum ar fi percepția feței, recunoașterea obiectelor și lectura) atunci când femeile se uitau la oamenii fericiți.

Studiul confirmă "ipoteza feedback-ului facial"

Așa cum se așteptau cercetătorii, aceste descoperiri se aliniază cu ipoteza feedback-ului facial, care susține că oamenii oglindesc instinctiv prin expresii faciale efortul de a identifica și experimenta emoția exprimată de oamenii din fața lor.

Citeste si: Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia la fiul său: „Mamă, adu-mi ceva de mâncare că nu mai pot de foame și n-am timp să mă mai duc să mănânc.”- kfetele.ro

Citeste si: Crima din Sibiu! Tânărul de 24 de ani şi-a recunoscut fapta. Motivul pentru care şi-a ucis iubita cu sânge rece. Victima i-ar fi salvat în trecut viața agresorului- radioimpuls.ro

Cercetătorii observă că paralizia temporară a mușchilor faciali cauzată de Botox împiedică capacitatea unei persoane de a oglindi emoțiile exprimate în fața lor, modificându-și astfel chimia creierului în timp ce încearcă să interpreteze emoțiile.

Cel mai recent studiu vine pe fondul unui număr tot mai mare de cercetări care arată modul în care Botox-ul afectează procesarea emoțională și fizică a unei persoane.

Deși cel mai frecvent asociată cu procedurile cosmetice, capacitatea Botoxului de a preveni mișcarea mușchilor a fost folosită pentru a trata migrenele, spasmele gâtului, transpirația, vezica urinară hiperactivă, ochii leneși și alte afecțiuni musculare.

Cercetările anterioare au arătat că injecțiile cu Botox pot ajuta la reducerea depresiei și pot ajuta bărbații să învingă disfuncția erectilă.

Detalii despre studiu în Scientific Reports.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si