Terapia minim invazivă pentru hemoroizi: Mituri și adevăruri

Terapia minim invazivă pentru hemoroizi: Mituri și adevăruri

Hemoroizii sunt o problemă medical frecventă ce afectează din ce în ce mai multe persoane, fiind influențată de stilul de viață. Aceasta este deseori o sursă serioasă de disconfort și uneori de jenă.

Din fericire, medicina a avansat în aria proctologică și le permite medicilor să folosească diverse tehnici minim invazive pentru a rezolva această problemă. Multe tehnici sunt destul de noi, ceea ce a provocat apariția multor mituri și adevăruri despre terapia minim invazivă.

Mit 1: terapia minim invazivă este la fel de dureroasă ca intervenția chirurgicală

Spre deosebire de o operatie hemoroizi, terapia minim invazivă are avantajul de a fi minim dureroasă și să pună confortul pacientului pe primul plan.

De asemenea, terapiile minim invazive pot fi realizate în clinici private, fără a fi nevoie de spitalizare. Eficiența lor este ridicată, iar pacientul poate pleca acasă la câteva ore de la intervenție. În plus, acest tip de terapii nu necesită aproape niciodată anestezie.

Mit 2: hemoroizii vor reveni după astfel de tratamente

Atunci când începeți să aveți simptome hemoroizi, este foarte important să mergeți la un consult proctologic.

Medicul va decide tipul de tratament care vi se potrivește în funcție de gravitatea hemoroizilor. De asemenea, este important să știți că, indiferent de tipul de terapie pe care o alegeți, există întotdeauna posibilitatea recurenței. Pe de altă parte, tratamentele moderne minim invazive sunt foarte eficiente, având o rată de succes foarte ridicată și cu risc minim de recurență. Cu toate acestea, pentru a preveni reapariția hemoroizilor, este recomandat să urmați planul alimentar menționat de medic și să mențineți un nivel optim de hidratare.

Mit 3: acest tip de tratamente sunt eficiente doar pentru cazurile grave

Terapia minim invazivă este eficientă atât pentru stadiile incipiente, cât și pentru cele moderate. Multe persoane cred ca majoritatea tipurilor de hemoroizi extern se retrag și că nu trebuie să meargă la medic decât atunci când se confruntă cu o situație gravă. De fapt, puteți să rezolvați problema hemoroizilor cu terapia minim invazivă, chiar dacă vă confruntați cu hemoroizi de grad 1, cât și cu hemoroizi de grad 3.

Atunci când nu sunt tratați la timp, hemoroizii progresează și pot conduce la nevoia unei intervenții chirurgicale.

Mit 4: tratamentele de acasă sunt la fel de eficiente ca cele minim invazive

În timp ce remediile naturale vă pot ajuta să îmbunătățiți simptomele, acestea nu elimină complet hemoroizii. Tocmai de aceea, atunci când începeți să aveți primele simptome de hemoroizi, interni sau externi, este recomandat să mergeți la medic. Cu cât începeți tratamentele mai rapid, cu atât mai rapid veți putea scăpa de hemoroizi și să vă bucurați de confort. Mai mult, terapiile minim invazive nu presupun durere, sunt confortabile și au efecte rapide. De asemenea, cu ajutorul acestor terapii, puteți preveni complicațiile și reduce riscul de recidivă.

În concluzie, terapiile minim invazive reprezintă metode revoluționare în proctologie, oferind pacienților soluții confortabile, sigure și eficiente. Este important să știți că aceste tratamente sunt nedureroase și se pot realiza în clinici private, sub supravegherea medicului. De asemenea, acestea reduc riscul de complicații și de reapariție a hemoroizilor.

 


Autor

Alis Pop este absolventă a Universității Hyperion din București, Facultatea de Jurnalism și a Școlii de Televiziune ”Tudor Vornicu” din București.

Experiență profesională:
- Redactor TV – a scris de știri de actualitate: din sfera socialului, politicului, evenimentului, sportului, multe dintre ele fiind de Breaking News.
- Redactor online - a scris materiale pe zona de monden, cu personaje celebre din România, dar și din străinătate, materiale din sfera astrologiei și materiale pe zona de actualitate: social, sport, eveniment
- Stagii de practică la Impact de Gorj și Radio Europa FM.

Îți Recomandăm Și...