Trei ani de la dispariția Luizei Melencu. La data de 14 aprilie 2019, Luiza Melencu a fost dată dispărută, după ce Gheorghe Dincă a luat-o la ocazie, în drumul său spre casă.

S-au împlinit trei ani de la dispariția Luizei Melencu

Fata ar fi mers să scoată banii trimiși de la mama sa de la un bancomat, iar de atunci nimeni nu a mai știut nimic de ea.

Conform informaților din anchetă, tânara de 18 ani ar fi fost ținută în casă timp de mai multe zile, sechestrată și mai apoi omorâtă de monstrul din Caracal. 

Dispariția fetei a fost aflată și mediatizată în momentul în care o altă tânără a fost răpită de criminal. Alexandra Măceșanu a reușit să sune la numărul de urgență și să alerteze autoritățile. Din păcate, până în momentul în care oamenii legii au ajuns la casa lui Gheorghe Dincă a fost prea târziu, ambele fete dispăruseră. 

”După mediatizarea cazului Alexandrei Măceșeanu am aflat și noi că Luiza a fost luată de Gheorghe Dincă, un om care a declarat că a omorât-o atât pe fiica mea, cât și pe Alexandra”, spunea Monica Melencu la acea vreme. 

Citeste si: Gheorghe Dincă, scrisoare de 4 pagini. Vrea să reclame România la CEDO și să obțină bani de la stat

Mai mult, Ștefan Iordache, bunicul Luizei Melencu, a adus acuzații autorităților române pentru felul în care ar fi gestionat dosarul Caracal și dispariția nepoatei sale, care avea 18 ani la momentul respectiv.

„Acest dosar nu a fost făcut pe bune, cu respectarea faptelor, a ceea ce s-a întâmplat. Acest dosar a fost făcut pentru și din interese. Din aceste interese, de trei ani aproape nu am aflat nimic concret.

Am fost astăzi în sală și aceste doamne (n.r – cei doi medici legiști menționați la începutul articolului), una mai mult și-a lăudat meseria și a început să facă afirmații că ea a fost și pe la Balotești. Nu ne interesează pe unde a fost, pe noi ne interesează ce s-a întâmplat în realitate cu Luiza”, a declarat bunicul Luizei Melencu.

Citeste si: Dezvăluiri de ultimă oră în cazul Caracal. Cine sunt complicii ascunși ai lui Gheorghe Dincă

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama tinerei moarte în accidentul de la Codăești a cedat! Aștepta să își vadă fiica în rochie de mireasă, dar Ionela s-a întors acasă în sicriu- wowbiz.ro

Trei ani de la dispariția Luizei Melencu. Cum au arătat ultimele ore din viața tinerei, înainte să fie rapită de Gheorghe Dincă

Trei ani de la dispariția Luizei Melencu. Cum au arătat ultimele ore din viața tinerei, înainte să fie rapită de Gheorghe Dincă

[Sursa foto: Facebook ]

Ce s-a întamplat în ultimele ore?

Luiza Melencu a dispărut într-o dimineaţă de duminică, pe data de 14 aprilie 2019. Ea se afla pe strada Craiovei din Caracal și aștepta o maşină de ocazie, ca să se întoarcă acasă. Luiza s-a dus în acea zi la Caracal ca să-și cumpere o pereche de încălțări pe care îi văzuse pe un site de pe internet.

Mama Luizei era în Anglia, unde lucra împreună cu sora ei la o fermă agricolă. Luiza locuia cu bunicii în satul Radomir.

Camerele de supraveghere video au surprins un autoturism identic cu cel al lui Gheorghe Dincă trecând prin zonă, în ziua de 14 aprilie 2019. Dincă a recunoscut mai târziu că ar fi ucis-o pe Luiza, deşi încă nu există probe concrete nici până în ziua de azi.

Citeste si: Cazul Caracal. Dramele prin care trec părinții Alexandrei și ai Luizei

Ultimul apel al Luizei Melencu a fost la ora 11.30, când a vorbit cu tatăl ei, aflat în Italia. Ultimele cuvinte cu care fata a terminat convorbirea au fost: “Tati, hai, hai că a oprit o maşină să mă ia! Ne auzim când ajung acasă.”

Chiar dacă dispariția fetei a fost anunțată în cursul aceleiași zile, timp de 102 zile autorităţile nu au mișcat un deget să o găsească. Cazul Luizei Melencu a devenit cunoscut abia în 26 iulie 2019, când procurorul a făcut legătura cu cazul Alexandrei Măceşanu, fata care a ieşit la ocazie şi a fost sechestrată într-o casă de pe strada Craiovei din Caracal.

Astfel, dispariția Luizei Melencu a intrat în atenția autorităților abia în ziua în care a explodat cazul Alexandra Măceșanu, fata de 15 ani sechestrată, violată și ucisă de Gheorghe Dincă, care a reușit să sune la 112, însă autoritățile nu au reușit să o salveze.

Citeste si: Tavi Colen, momentele cumplite prin care a trecut după pierderea mamei sale. Amintirile de neprețuit și lecțiile învățate de la familie. „Cred că părinții mei nu și-ar dori ca noi să suferim”- kfetele.ro

Citeste si: Care a fost, de fapt, cauza infecției la genunchi a lui Florin Piersic- radioimpuls.ro

Alexandra a reuşit să sune la 112, a doua zi după răpire, şi să-i alerteze pe poliţişti, anunţând că este sechestrată şi că a fost violată de un bărbat în vârstă. Poliţiştii au intrat în curtea lui Gheorghe Dincă de-abia a doua zi dimineaţa, descoperind doar rămăşiţe umane într-un incinerator improvizat în curte.

Citeste si: Dezvăluire șocantă. Martorul răpirii Alexandrei Măceșanu a văzut toată scena și NU a spus nimic

După ce Dincă a fost arestat, misterul dispariției Luizei Melencu s-a adâncit și mai mult decât să se clarifice. Conform procurorilor DIICOT, Dincă a răpit-o, în 14 aprilie 2019, pe Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, a dus-o la casa sa din Caracal, unde a ținut-o timp de trei zile imobilizată de pat, legată la ochi și a violat-o de mai multe ori.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru uciderea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu. Cadavrele celor două fete nu a fost găsit nici până astăzi, în ciuda eforturilor anchetatorilor de a-l face pe Dincă să-și mărturisească faptele.

Mai mult, după ce bărbatul a recunoscut că le-a omorât pe fete, acesta și-a schimbat declarația și a aruncat tot cazul în aer, mai ales că nici după trei ani, nu există încă prea multe dovezi care să-l lege pe Dincă de dispariția misterioasă a tinerelor.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si