Forțele ruse au lovit o zonă dens populată a orașului Cernihiv în dimineața zilei de 17 aprilie, ucigând cel puțin 14 persoane și rănind alte 22. Sunt și persoane date dispărute după prăbușirea clădirii.

Citește și: VIDEO- Avertismentul specialiștilor: stagiul militar ar putea redeveni obligatoriu în România!

Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Ihor Klymenko, a transmis pe Telegram, conform Pravda.com.ua: 

„Cernihiv. Serviciile de urgență se ocupă de consecințele atacurilor cu rachete asupra orașului. 11 morți, 22 răniți până acum. Avem rapoarte despre cel puțin trei persoane dispărute. Mai sunt oameni sub dărâmături. Căutarea și operațiunea de salvare sunt în desfășurare”.

Trei bombe ale rușilor au căzut în centrul orașului Cernikiv

Trei bombe ale rușilor au căzut în centrul orașului Cernikiv

[Sursa foto: Pravda.com.ua]

Cel puțin 60 de răniți în blocul de opt etaje lovit de ruși

Ministrul de Interne al Ucrainei a adăugat că au fost peste 60 de răniți în atacul care a lovit o clădire de opt etaje dintr-o zonă dens populată, informează BBC .

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Trei rachete au căzut aproape de centrul orașului, au spus oficialii ucraineni. Atacul a avut loc la câteva ore după ce s-au raportat o lovitură ucraineană asupra unui aerodrom militar rus din Crimeea ocupată.

Detaliile nu au fost încă confirmate, deși canalele locale de socializare au distribuit videoclipuri cu un incendiu pe aerodromul de la Dzhankoy, în nordul Crimeei.

Forțele de salvare caută supraviețuitori în blocul lovit de ruși 

Forțele de salvare caută supraviețuitori în blocul lovit de ruși 

[Sursa foto: Pravda.com.ua]

O polițistă de 25 de ani, ucisă în atacul Rusiei

Oficialii de la Kiev au transmis că un locotenent de poliție în vârstă de 25 de ani se numără printre cei uciși în atacul rusesc.

Polițista locuia într-o casă vecină și se afla acasă în concediu medical. Femeia a murit ca urmare a unei răni grave de la schijele exploziei.

Citește și: Israelul promite să răspundă la atacul Iranului, în timp ce Occidentul face apel la reținere: ”Va fi un răspuns”

Clădiri, mai multe mașini și infrastructura socială și municipală au fost avariate de lovitura forțelor ruse.

Aleksandr Lomako, primarul orașului Chernihiv a spus: „Trei explozii au avut loc în oraș la 09:03. Nu este chiar partea centrală a orașului, ci o zonă rezidențială dens populată. A fost lovită directă o clădire de infrastructură socială – o clădire cu 8 etaje.. Elemente ale pereților de la etajul 2 până la etajul 5 și o prelungire a acestuia au fost distruse”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si