2024 va fi lapte și miere. Punctul de pensie a fost deja majorat cu 13%, iar începând cu 1 iulie, salariul minim brut pe economie ar urma să crească cu 400 de lei. Ba chiar, niciun impozit nu se va mări.

Scumpiri amânate cu un an

„Anul 2024 este cu zero impozite şi taxe. Să fie clar. E respectul minim, decenţa minimă”, a declarat Marcel Boloș.

Dar în 2025, Guvernul pregătește o reformă a impozitelor. Se vorbește despre impozitul diferit în funcție de venituri, dar și de creșterea taxelor pentru locuințe.
„E clar că vor să le crească, acum nu o să o facă, o să o facă la anul, când stau liniștiți”, a spus o persoană.
Aceeași părere o au și economiștii care ne spun ca vom plăti scump pentru grija ieșită din comun a politicienilor din anul electoral.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Prețuri mari pentru o vacanță la Sinaia. Mulți români preferă să meargă la schi în Austria

„Vom încheia anul 2024 într-o situație și mai rea. Aceiași politicieni, anul viitor, ne vor anunța că trebuie luate măsuri. Am avut creșteri de taxe care au avut deja efecte negative, pare că direcția este aceeași”, a explicat Christian Năsulea, profesor de economie mondială.
Conform datelor oficiale, românii dau o parte bună din cât câștiga la stat.
„Statistica arată că o treime din veniturile unei persoane ajunge la stat.
Dacă ne raportăm la câștigul mediu pe economie, 700 de lei din 2.200 de lei se duc pe taxe și impozite”, a transmis Georgiana Grimm, reporterul Știrilor Kanal D.
Deja, anul acesta a fost introdusă taxa pe boală. Cei care își vor lua concediu medical vor plăti impozit de 10 procente. De asemenea, bonurile de masă și tichetele de vacanță sunt impozitate începând cu acest an.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si