Calendarul oficial al examenului de Bacalaureat 2021. Când încep înscrierile pentru BAC și când au loc probele scrise

În anul 2021, examenul de bacalaureat va începe la data de 28 iunie, atunci când va fi proba la limba și literatura română. Află când încep înscrierile pentru cei care vor să susțină examenul în sesiunea din vară a anului acesta.

Author: Andreea Bolocan joi 20 mai 2021 , 09:40

Calandar Bacalaureat 2021 cand incep inscrierile la bac
Calandar Bacalaureat 2021[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Calendarul oficial al examenului de Bacalaureat 2021 a fost publicat de Ministerul Educaţiei şi prevede că prima sesiune, respectiv cea din iunie-iulie, începe cu înscrierea candidaţilor în perioada 31 mai- 4

iunie.

Citeste si: Bacalaureat 2021. Consiliul Elevilor cere o sesiune specială de BAC în luna iulie

Când încep înscrierile pentru BAC

Astfel, cei care vor susține examenul de Bacalaureat în sesiunea din vară a anului 2021 o vor putea face între 31 mai- 4 iunie, odată cu depunerea actelor necesare pentru înscrierea la examen. Astfel, se pot înscrie atât candidați din seria curentă, cât și cei din serii anterioare, care nu au promovat examenul.

Înscrierea pentru sesiunea august- septembrie a examenului de Bacalaureat 2021 se desfășoară în perioada 19- 26 iulie 2021.

Totodată, la examenul de Bacalaureat se pot înscrie atât candidați din seria curentă, cât și cei din serii anterioare, care nu au promovat examenul.

BAC 2021[Sursa foto: PixaBay]

Elevii români care au studiat în străinătate se pot înscrie la examenul de bacalaureat numai după echivalarea studiilor şi promovarea examenelor de diferenţă stabilite de MECTS, prin Centrul Naţional pentru Recunoaşterea şi Echivalarea Diplomelor.

În cazul candidaților proveniţi din învăţământul particular autorizat să funcţioneze provizoriu, ei trebuie să se înscrie la centrul de examen desemnat de comisia de bacalaureat judeţeană/a municipiului Bucureşti, potrivit Ministerului Educației.

Citeste si: Sesiune suplimentară pentru Evaluarea Națională la doar două săptămâni după prima. De ce s-a luat această decizie?

Când au loc probele scrise

Din fericire pentru elevi, nici în anul 2021 nu se vor susține probele de competențe, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Educației.

  • Pe data de 28 iunie 2021 se va ține proba scrisă la Limba şi literatura română.
  • Pe data de 29 iunie 2021 se va ține proba scrisă obligatorie a profilului.
  • Pe data de 30 iunie 2021 se va ține proba scrisă la alegere a profilului şi specializării.
  • Pe data de 1 iulie 2021 se va ține proba scrisă la limba şi literatura maternă.

Când se afișează rezultatele la examenul de bacalaureat

  • Pe data de 5 iulie 2021 se vor afișa rezultatele la probele scrise până la ora 12,00 şi depunerea contestaţiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00.
  • Pe data de 6- 9 iulie 2021 se vor rezolva contestaţiile.
  • Pe data de 9 iulie 2021 se vor afișa rezultatele finale.
  •  

Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si