Tânărul Paul Burcă, originar din Vatra Dornei, este elev la profilul Matematică-informatică din colegiul sucevean, iar Matematica este materia sa favorită.

Cine este olimpicul Paul Burcă, elevul-minune de care vom mai auzi

Pasiunea pentru științele exacte i-a adus cinci calificări în acest an la Olimpiadele naționale de Matematică, Fizică, Informatică, Chimie și Științe ale Pământului.

Citește și: VIDEO- Calculul japonez, noua pasiune a copiilor. Cei mici pot cânta în timp ce fac exerciții matematice complicate

La acestea s-a adăugat și calificarea la Olimpiada de Lingvistică, după cum a relatat elevul pentru Monitorul de Suceava.

„Am fost încurajat încă din clasele mici să merg la competiții, iar din clasa a V-a particip anual la Olimpiada Națională de Matematică. Tot de mic eram interesat de documentare, eram captivat de Discovery sau National Geographic, care cred că au cântărit la pasiunea mea ulterioară pentru fizică”, a povestit elevul din Suceava.

Curiozitatea, satisfacția descoperirilor, determinarea l-au dirijat pe Paul spre rezultate deosebite, care l-au înscris pe adolescent direct în galeria de top a performerilor de la colegiul din Suceava, arată sursa citată.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

"Am avut și foarte mare noroc să dau peste profesori care într-adevăr erau dispuși să lucreze cu mine, să coopereze, să mă pregătească după program, în vacanțe, profesori dornici de a împărtăși", a explicat Paul.

Paul Burcă, elevul din Suceava care a ajuns la șase Olimpiade Naționale

Paul Burcă, elevul din Suceava care a ajuns la șase Olimpiade Naționale

[Sursa foto: Monitorul de Suceava]

Record de participări la Olimpiade Naționale. La ce probe este nevoit să renunțe Paul Burcă

Calificările la cele șase olimpiade naționale din acest an, record atins doar de olimpicul David Turturean în 2017, iar Paul Burcă a re-editat performanța veche de 7 ani.

Programul competițional din acest an îi permite să participe la patru dintre olimpiade, fiind nevoit să renunțe la Informatică și la Lingvistică.

La Naționala de Matematică a concurat săptămâna trecută, laTârgu Mureș, urmează Fizica, pe 21 – 26 aprilie, la Brașov, imediat Chimia, la Buzău, și „Științe ale pământului”, la Arad.

”Olimpiadele nu înseamnă doar competiția în sine, înseamnă și întâlniri cu cei din alte județe, conexiuni, o experiență completă și foarte bogată”, spune Paul.

Primele rezultate din 2024 au venit odată cu Olimpiada de Matematică, de la Târgu Mureș, competiție la care participă de opt ani și în cadrul căreia și-a adjudecat o Mențiune din partea Ministerului Educației și Medalie de Argint (Societatea de Științe Matematice).

Colegiul Stefan cel Mare din Suceava

Colegiul Stefan cel Mare din Suceava

[Sursa foto: Facebook]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si