Direcția Națională Anticorupție a făcut o acțiune de ultim moment față de Cătălin Cherecheș, fostul edil din Baia Mare.

Lovitură fulger pentru Cătălin Cherecheș

Mai exact, procurorii DNA cer rejudecarea cazului prin care Cătălin Cherecheș a scăpat de un dosar în care era acuzat de mită și coruperea alegătorilor. Acest lucru ar putea aduce o condamnare nouă pentru Cherecheș.

Dosarul face referire la anul 2013, când Cătălin Cherecheș, în calitate de primar al municipiului Baia Mare, ar fi pretins, acceptat și primit de la oameni de afaceri diverse sume de bani în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu. 

Totodată, acesta mai era acuzat, pe lângă fapta de mită și efectuarea de operațiuni incompatibile cu funcția pe care o îndeplinea la acea dată, respectiv cea de primar, precum fals în declarații sau corupere alegătorilor. 

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Citește și: Cum arată penitenciarul de lux care se construiește în Baia Mare, unde ar putea fi "cazat" și Cătălin Cherecheș. Are sală de spectacole și bibliotecă

Înalta Curte de Casație și Justiție va da un verdict în acest caz

Faptele s-au prescris, având în vedere faptul că dosarul a stat mult, în faza de urmărire penală, apoi în faza de judecată. Judecătorii au luat decizia de a închide acest proces pe motiv de prescripție. Procurorii sunt nemulțumiți în acest caz de decizie.

De asemenea, în ceea ce îl privește pe fostul edil din Baia Mare, Înalta Curte de Casație și Justiție va da un verdict în acest caz.

Citește și: Cătălin Cherecheș a obținut ce a vrut. Decizia magistraților din Germania strică planurile Justiției de la București

Cherecheș a formulat mai multe contestații, atât la Parchetul din Munchen, cât și la tribunalul de acolo vizavi de felul în care a fost condamnat, acuzând faptul că decizia de condamnare a fost dată de o judecătoare incompatibilă conform legilor din țara noastră, potrivit Antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
doctorulzilei.ro
Rinită alergică Rinită alergică
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si