Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 13 mai- 10 iunie 2024. Așadar, în următoarele săptămâni vremea ar fi una normală, informează Antena 3 CNN.

Vară România

Imagine reprezentativă pentru vacanță.

[Sursa foto: iStock]

Vom scăpa de ploi în următoarea perioadă?

Tot în perioada amintită mai sus regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, mai spun specialiștii, conform sursei menționate mai sus.

Citește și: Cine nu mănâncă tot din farfurie plătește o taxă de 2 euro! Restaurantul cu specific chinezesc pe care clienții l-au criticat pe internet

Aceste estimări sunt realizate de către ECMWF- Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

"Pe parcursul săptămânii viitoare vor fi intervale cu vreme mai instabilă, iar în majoritatea zonelor temperaturile se vor menține ușor sub normalul perioadei până spre weekendul următor. Vor fi averse în zonele montane, deluroase şi în sud-vestul teritoriului, iar pe spaţii restrânse vor fi descărcări electrice şi cantităţi de apă moderate”,  au explicat meteorologii pentru Observator.

Vară România

Imagine reprezentativă pentru vremea caldă.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Unde se află biserica sub altarul căreia ţâşneşte un izvor considerat vindecător? Pelerinii sunt uimiți de frumusețea zonei

De asemenea, vântul ar avea uşoare intensificări în sudul Banatului şi izolat şi trecător în Moldova şi pe litoral. Totodată, temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 şi 23 de grade, iar cele minime între 1 grad în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 12-13 grade în Dealurile de Vest. 

În unele zone va fi ceață, iar la munte ploile își vor face simțită prezența. Acolo, temperaturile vor atinge maximum 23 de grade celsius, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 3 și 13 grade Celsius.

”Cerul va avea înnorări, temporar chiar accentuate şi vor fi averse, însoţite pe alocuri de descărcări electrice pe arii extinse în centrul şi în sudul ţării, precum şi în zonele montane; în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local se vor înregistra cantităţi de apă de peste 15...25 l/mp. În restul teritoriului, ploi slabe se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu uşoare intensificări mai ales în timpul ploilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si