Close sidebar
Close sidebar

Mesaje şi urări de Izvorul Tămăduirii

Mesaje şi urări de Izvorul Tămăduirii. Vineri este Izvorul Tămăduirii. Cu ocazia acestei sărbători importante v-am pregătit o serie de mesaje, urări şi felicitări pentru cei dragi.

Andreea Stoica,

Mesaje şi urări de Izvorul Tămăduirii

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Mesaje şi urări de Izvorul Tămăduirii. Cu ocazia sărbătorii de vineri puteţi trimite apropiaţilor unul dintre mesajele, urările şi felicitările special concepute pentru sărbătoarea Izvorului Tămădurii.

Mesaje şi urări de Izvorul Tămăduirii 2021

Izvorul Tămăduirii să vă aducă în suflet bucurie, sănătate in trup, fericire și tot ceea ce vă doriți!

Sfânta sărbătoare de azi, IZVORUL TĂMĂDUIRII să vă aducă izvor de sănătate trupească şi sufletească, gânduri bune şi binecuvântări divine!

Dumnezeu să vă dea sănătate, bucurie şi felicire!

Mesaje şi urări de Izvorul Tămăduirii

Izvorul Tămăduirii să vă aducă bucurie în suflet, sănătate în trup şi o viaţă plină de fericire!

Multă sănătate pentru toți prietenii mei cu ocazia sărbătorii de azi!

Citeste si: Ea este presupusa iubită a lui CRBL. Câți ani are și cu ce ocupă tânăra. Cei doi au fost surprinși împreună- kanald.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Astăzi este Izvorul Tămăduirii: Sănătate, fericire și tot ceea ce vă doriți!

Mesaje şi urări de Izvorul Tămăduirii

Citeste si: Izvorul Tămăduirii 2021, prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi obiceiuri

Izvorul Tămăduirii şi Aghiasma Mică 

Ortodocşii sărbătoresc în fiecare an, în prima vineri după Paşti, Izvorul Tămăduirii, un praznic închinat Maicii Domnului.

Credincioşii vin în această zi la biserică pentru a lua parte la slujba de sfinţire a apei, cunoscută şi sub numele de Aghiasma Mică, ce poate fi băută tot timpul anului, nu ca apa de la Botobează, care are un ritiual de folosire mai restrictiv.

Sărbătoarea îşi trage denumirea de la o minune săvârşită de Maica Domnului prin apa unui izvor cu putere tămăduitoare, descoperit, prin mijlocirea Fecioarei Maria, de Leon I (457- 474), cu puţin timp înainte de a ajunge împărat.

Citeste si: Cât timp se spune „Hristos a înviat” la creștinii ortodocși

Mesaje şi urări de Izvorul Tămăduirii

Tradiţii şi obiceiuri de  Izvorul Tămăduirii

În ziua de Izvorul Tămăduirii, tinerii adolescenţi din anumite zone ale ţării obişnuiau să facă legământul juvenil- în casă, în grădini sau în jurul unui copac înflorit.

Persoanele ”legate”, verii, surorile, fraţii, fraţii de cruce se întâlneau anual sau după căsătorie, la Rusalii. După încheierea legământului, ei se comportau unii faţă de ceilalţi ca adevăraţi fraţi şi surori.

În tradiţia populară, se crede că bolnavii care respectă ritualul şi beau apă sfinţită din ziua praznicului dimineaţa, înainte de micul dejun, se înzdrăvenesc. De asemenea, cu Agheasma Mică se stropesc toate camerele din casă.

Citeste si: Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație: „Eu nu stau cu nimeni niciodată doar de dragul de a sta într-o relație.”- kfetele.ro

Citeste si: "Ținutele pe care le-am creat la concertele mele sunt unicate". Loredana Groza, despre cele mai iconice ținute ale sale. Ce face cu hainele pe care nu le mai poartă- radioimpuls.ro

Citeste si: 10 mănăstiri din Moldova pe care să le vizitezi pentru liniștea sufletească

Se mai spune în popor că, în această zi, apele sunt mai zgomotoase şi mai zbuciumate. De aceea, zgomotul apei îi ajută pe fântânari să găsească mai uşor o sursă de apă.

De Izvorul Tămădurii, femeile nu trebuie să spele să calce sau să croiască îmbrăcăminte, pentru că se spune că lucrul făcut în ziua sfântă  nu va fi de folos şi nu va fi terminat niciodată.

Citeste si: Izvorul Tamaduirii – traditii si obiceiuri stravechi. Unde sunt izvoare tamaduitoare la noi in tara

Tot în această zi, gospodarii aruncă apă sfinţită peste vitele de povară, pentru ca ele să fie sănătoase şi să lucreze cu spor la muncile agricole. Se stropesc cu apă sfinţită în ziua praznicului şi grădinile şi livezile, pentru a fi un an rodnic. Totodată, oamenii cred că acest ritual protejează recoltele de distrugerile provocate de grindină.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI