„- Eu pun mâna pe carte în fiecare secundă.

- Între un telefon și o carte, ce ai alege?

- O carte, deși trebuie să recunosc că telefonul mă tentează”, a spus Miruna, elevă a Liceului Teoretic „Ștefan Odobleja”.

Cartea bate tehnologia pentru unii elevi

„- Când e sa alegi între telefon și carte, ce alegi?

- Cartea, telefonul chiar dacă e mai distractiv, cartea dezvoltă mintea, în general”, a spus altă elevă.

„- Când ai de ales între telefon, calculator și carte, ce alegi?

- Depinde... câteodată mă plictisesc și de telefon că devine o rutină mai, vrei și o pauză, poate fi o carte”, este părerea lui Alexandru, elev.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Strânși în sala de clasă, puștii de clasa a VI-a și a VII-a au lăsat manualele și au stat față în față, la un dialog deschis, cu Doina Ruști, una dintre cele mai apreciate scriitoare contemporane, care a ales sa vină în mijlocul lor.

scriitoare

Doina Ruști, scriitoare

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

„Acești copii sunt crescuți cu telefonul în mână. Faptul că nu mai stau cu creionul, nu e o pierdere, e o schimbare, găsesc foarte repede esența.

Există alt mod de a intra în lectură să afle povestea. Există alt tip de bucurii și să nu-i obligăm la lecturi inutile”, explicat scriitoarea Doina Ruști.

Elevii Liceului Teoretic „Stefan Odobleja”, întâmpinați de apreciata scriitoare Doina Ruști

O întâlnire binevenită care apropie generațiile, dă la o parte barierele și îi ajută pe copii să înțeleagă mai bine ce înseamnă o carte: de la omul care își pune semnătura pe copertă și până la mesajul pe care îl transmite.

„Sunt generații altfel decât noi. De cate ori vin într-o clasă de copii sunt uimită că au întrebări, citesc și se opresc acolo unde eu nu m-am gândit dar care sunt foarte importante pentru lumea de astăzi”, a adăugat Doina Ruști, scriitoare.

Citeste si: Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu îmi mai dădea ghiozdanul să mă duc la școală. Mă trimitea cu punga.”- kfetele.ro

Citeste si: "M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei soacră a dat-o din nou în judecată- radioimpuls.ro

„Ne împărtășește experiențele și asta e minunat și înțelegem mai bine”, a spus o altă elevă.

Copiii au pus în scenă și o piesă de teatru inspirată din textul „Platanos”, semnat de Doina Ruști, o alegorie plante-adolescenți, țesută în jurul unei metafore despre cei marginalizați, ideea centrală fiind aceea că „la umbra marilor copaci nu cresc decât buruieni”.

punere scena

Punere în scenă a piesei de teatru inspirată din textul „Platanos”, semnat de Doina Ruști

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

Scriitoarea, autoare de scenarii, de cărți traduse în mai multe limbi, dar și de texte pentru manualele școlare, Doina Ruști îi încurajează pe tineri să-și spună povestea așa cum o simt și să o citească așa cum le e mai la îndemână: de pe ecran, din tableta, din telefon și nu neapărat dintr-o carte care foșnește.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si