Generalul de poliție ucrainean Viacheslav Abroskin s-a oferit ca ostatic al trupelor ruse în schimbul evacuării copiilor din Mariupol, transmite presa din Ucraina.

Citeste si: Armata lui Vladimir Putin se pregătește să încheie „operațiunea specială” din Ucraina. Când se termină războiul?

Orașul-port Mariupol, văzut ca fiind crucial pentru campania Rusiei, a fost încercuit de trupele ruse de la începutul lunii martie.

Potrivit oficialilor din Mariupol, forțele ruse au făcut peste 3.000 de victime în oraș.

Dezastru umanitar în Mariupol

Institutul pentru Studierea Războiului (ISW), un think tank independent cu sediul în SUA, declară că forțele ruse au făcut progrese constante în orașul de la Marea Azov, intrând în zona centrală a orașului pe 24 martie.

Citeste si: Locuitorii din Mariupol nu mai au unde să își îngroape morții

Pe măsură ce situația se deteriorează la Mariupol, autoritățile locale ucrainene au părăsit orașul pentru a coordona mai bine operațiunile regionale, potrivit ISW.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

La începutul războiului, în Mariupol erau peste 400.000

de locuitori. Acum, printre ruine mai sunt aproximativ 100.000 de mii de oameni. În fiecare zi se încearcă evacuarea lor către Zaporoje, oraş aflat la 200 de kilometri depărtare, însă operaţiunile sunt sistate aproape de fiecare dată din cauza bombardamentelor.

Generalul care se oferă ca prizonier de război

[Sursa foto: Instagram]

Generalul Abroskin, alături de alți luptători ucraineni care apără orașul Mariupol

[Sursa foto: Instagram]

Cecenii anunță că au preluat clădirea administrativă din Mariupol

Liderul cecenilor Ramzan Kadyrov a anunțat că oamenii săi au preluat clădirea administrației centrale din orașul Mariupol și că în acest moment Mariupol este parte a Republicii Populare Donețk.

Autorităţile ucrainene au acuzat ocupanţii că au deportat ilegal în Rusia peste 15.000 de locuitori din Mariupol.

Citeste si: Ziua 30 în războiul Rusia-Ucraina. Ofensiva rusă a ajuns într-un "punct mort"

„Ruşii îi forțează pe oamenii deja torturați de război să se urce în autobuze. Există dovezi că ocupanții ruși le-au luat pașapoartele oamenilor și alte documente ucrainene”, au transmis reprezentanţii primăriei Mariupol.

Orașul-port Mariupol, asediat de ruși din primele zile ale invaziei și bombardat de atunci aproape încontinuu, este acum o ruină, cu peste 90% dintre clădiri lovite de bombele Rusiei.

Citeste si: Generalul Mihail Mizințev, denumit și „măcelarul din Mariupol”

135 de copii au murit în războiul din Ucraina

Procuratura Generală a Ucrainei a transmis că 135 de copii au fost uciși și 184 au fost răniți de la începutul invaziei ruse a Ucrainei, conform BBC.

Citeste si: Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”- kfetele.ro

Citeste si: Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare- radioimpuls.ro

Oferind o actualizare cu privire la victimele recente, oficialii spun că doi copii au fost uciși în timpul luptelor aprige din orașul Rubijne, regiunea Luhansk. Iar joi, doi copii de șase și 13 ani au fost răniți în Novomykhailivka, regiunea Donețk, în urma bombardamentelor rusești.

Procurorii au adăugat că trei adolescenți- de 13, 14 și 15 ani- au fost aruncați în aer de o mină din Obilne, în regiunea Zaporizhia.

Aceștia au fost transportați la Spitalul Melitopol, unde unul se află în stare critică la terapie intensivă. BBC nu a putut verifica în mod independent aceste informații.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si