Potrivit informațiilor transmise de digi24.ro, în România nu ar exista suficienți de oameni care să lucreze ca tractoriști. În ciuda veniturilor care ajung la sume mari, oamenii evită această meserie.

Ce venituri ar putea avea tractoriștii?

Domeniul agriculturii se confruntă cu lipsă de personal pentru conducerea tractoarelor. Meseria de tractoriști pare că nu mai atrage suficienți doritori, motiv pentru care România se confruntă cu un deficit de tractoriști.

Coform sursei citate anterior, meseria de tractorist este foarte bine plătită, uneori ajungând la venituri precum cele din străinătate.

Venitul pe care un tractorist l-ar putea câștiga depinde, bineînțeles, de tipul de utilaj pe care l-ar manevra.

Un tractorist ar porni cu un salariu de 3.000-4.000 de lei, dar unii muncitori pot încasa un salariu net chiar de până de 14.000 de lei. Potrivit Termene.ro, citat de digi24.ro, cei mai bine plătiți tractoriști ar fi în Ardeal.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Citește și: Klaus Iohannis a promulgat o lege controversată. Scapi basma curată dacă furi mai puțin de 1 milion de euro din taxe și impozite

tractor

Foto simbol- tractor

[Sursa foto: istockphotos]

Se pare că în România ar fi nevoie de cel puţin 400 de tractorişti. Una dintre problemele din sistemul agriculturii este că tractoriștii în vârstă nu ar știi să manevreze utilajele noi care au ținut pasul cu tehnologia. 

Școli agricole în România

Un studiu arată, conform digi24.ro, că tinerii din România nu mai sunt interesaţi de meseria de tractoriști. De asemenea, liceele de specialitate, unde tinerii ar trebui să învețe meseria de tractorist, nu i-ar pregăti adecvat pe tineri. 

Citește și: O româncă din Germania, revoltată pe amenda de 5.000 de euro dată de nemți pentru un gest minor. "Ce legi tâmpite!"

tractor

Foto simbol- tractor

[Sursa foto: istockphotos]

În România, regăsim cele mai multe şcoli agricole sunt în județele Botoșani, Buzău, Iași și Teleorman. Deși ar studia această meserie, cei mai mulți elevi ar susține că nu îşi doresc un viitor în domeniu, ci vor doar să termine școala.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si