Oregano este condimentul care dilată vasele de sânge și poate regla tensiunea arterială. Se pare că pe lângă beneficiile aduse sănătății, condimentul are un gust delicios și poate fi mâncat direct pe pâine.

Oregano, condimentul minune care dilată vasele de sânge și reglează tensiunea arterială

Un condiment care aduce multe beneficii organismului este oregano. Printre numeroasele lucruri bune aduse organismului, condimentul excelează la două capitole: dilatarea vaselor de sânge și reglarea tensiunii arteriale, potrivit csid.ro.

Cunoscut sub denumirea de Origanum Vulgare, condimentul a ajuns să fie recunoscut de-a lungul timpului pentru că menține tensiunea arterială sănătoasă. Condimentul conține, printre altele, antioxidanți puternici, necesari funcționării optime a organismului. 

Citește și: Rețetă de drob de miel pentru masa de Paște din 2024: Ce este, de fapt, prapurul și de ce se pune peste compoziție?

oregano

E delicios dacă-l mănânci cu pâine 

[Sursa foto: istockphotos]

Mai multe studii au demostrat de-a lungul timpului că oregano menține tensiunea arterială sănătoasă. De exemplu, în anul 2017, într-o revistă străină, a fost publicat un studiu bazat pe cercetarea uleiurilor de oregano. Folosirea uleiurilor de oregano s-a dovedit a fi benefică în tratarea unor afecțiuni precum boli cardiovasculare, inflamații, boli metabolice, dar și cancer. Uleiurile de oregano ajută, se pare, la dilatarea vaselor de sânge și reduce tensiunea arterială.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

În anul 2021, un studiu din America a demonstrat că oregano, intergrat în dieta alimentară zilnică, contribuie pozitiv la scăderea tensiunii arteriale.

Citește și: VIDEO- Când apelăm la medicul podolog? Este o specialitate mai puţin cunoscută la noi, însă rezolvă problemele membrelor inferioare

oregano

 E delicios dacă-l mănânci cu pâine

[Sursa foto: istockphotos]

Cu toate că mai multe studii au demonstrat că oregano poate aduce beneficii majore sănătății, Biblioteca Națioală de Medicină sfătuiește persoanele să consume frunze de oregano și uleiuri în alimentație, dacă nu există semne de întrebare cu privire la cercetările făcute pe produsul respectiv, cum

ar fi anumite suplimente, potrivit csid.ro.  

Recomandare cercetătorilor este de a folosi frunze de oregano, atât proaspete, cât și uscate, în alimentație. Condimentul poate fi mâncat în diverse rețete, dar și direct pe pâine, cu de ce nu, un strop de ulei de măsline.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si