Când faci bine, acesta ți se întoarce înzecit- aceasta pare a fi lecția pe care Vasile Derevlean a învățat-o în urma unor experiențe dureroase, care i-au schimbat complet viața. Din pacient al Asociației Zetta, după zeci de operații reparatorii, tânărul nu s-a speriat de spitale ci, dimpotrivă, își dorește să devină medic la rândul său și să ajute alți pacienți împreună cu cel care i-a schimbat și lui viața- Dr.

Dragos Zamfirescu, fondatorul Asociației Zetta.

”Dr. Vasile Derevlean” este o titulatură care părea greu de atins pentru cei din jur, însă nu și pentru Vasile. Tânărul acum în vârstă de 23 de ani a suferit răni grave la vârsta de 2 ani când o oală cu apă fierbinte s-a răsturnat și i-a ars jumătate din corp. Cu toate acestea, nici zecile de operații pe care le-a făcut până acum și care l-au ținut departe de școală, nici situația modestă a familiei sale nu l-au împiedicat să își urmeze țelul: acela de a deveni student la Facultatea de Medicină din București.

Citeste si: Creditele online, tot mai accesate

”În vara lui 2018 am ajuns la Zetta, iar de atunci am ținut mereu legătura cu dr. Dragoș Zamfirescu și cu oamenii de aici. Prima noastră întâlnire a fost foarte diferită, modestia lui te copleșește. Acum, având ocazia să stau lângă dânsul în sala de operație și în ipostaza de student, să ascult sfaturile pe care mi le dă, nu pot să nu mă gândesc că mi-aș dori să ajung ca dumnealui.

Ce îmi doresc cu adevărat după toți acești ani este să ajung chirurg plastician, să pot profesa și să pot să ajut cât mai mulți pacienți. E un sentiment aparte să poți să dăruiești la rândul tău, mai ales când tu personal ești bine, când nu îți lipsesc lucruri esențiale. Am fost de ambele părți în sala de operație și pot spune că ipostaza în care mă aflu acum necesită o personalitate aparte, un alt mod de gândire și de lucru pe care trebuie să ți le formezi din timp.
E o artă combinată cu medicina, aceea de a remodela, de a reda funcția,iar complexitatea vine și din faptul că această specialitate nu e restrânsă la o anumită zonă a corpului și este interconectată cu toate celelalte specializări, iar pentru a ajunge la acest lucru, anume acela de a practica chirurgia plastică, ai nevoie de multă muncă”
, spune Vasile Derevlean, doar unul dintre pacienții care au beneficiat de intervenții complexe prin intermediul Asociației Zetta, care aniversează anul acesta cinci ani și marchează momentul prin cea de-a treia ediție a Galei Zetta, care va avea loc miercuri, 12 octombrie, la Ateneul Român.

Citeste si: Structura anului şcolar 2022- 2023: Când începe vacanţa de toamnă?

Asociația Zetta, care oferă sprijin copiilor și adulților cu situații sociale delicate și care se confruntă cu patologii complexe din sfera Chirurgiei Plastice și Microchirurgiei Reconstructive. În tot acest timp, echipa medicală a intervenit pro bono în peste 470 de operații de reconstrucție mamară, malformații congenitale, paralizie de plex brahial, accidente casnice sau de muncă, corectarea unor defecte fizice etc.

Partenerii principali ai evenimentului: Inulta Consulting.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Citeste si: Gingii inflamate și sensibile: când trebuie să mergi la medic?

Despre Asociația Zetta:

Asociația Zetta este o asociație nonguvernamentală, apolitică, non-profit, de interes general, înființată în 2017 cu scopul de a oferi sprijin copiilor și adulților în situații sociale precare și diagnosticați cu patologii complexe. Prin intermediul asociației, aceștia pot beneficia de operații complexe pentru afecțiuni precum:

● Reconstrucții în urma cancerului la sân

● Paralizia de plex brahial

● Malformații congenitale

● Sechele complexe după arsuri

Citeste si: Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu îmi mai dădea ghiozdanul să mă duc la școală. Mă trimitea cu punga.”- kfetele.ro

Citeste si: "M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei soacră a dat-o din nou în judecată- radioimpuls.ro

● Accidente casnice sau de muncă ce necesită operații complexe de replantare realizate sub microscop pe durata a 8-12 ore

● Redarea funcționalității mâinilor

● Refacerea zâmbetului (în urma paraliziei de nerv facial)

● Reconstrucții complexe dupa excizii oncologice

Citeste si: Se apropie sezonul rece. Află de ce trebuie să îți cumperi cauciucuri de iarnă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si